header foto
 
Algemeen

5 GOUDEN TIPS VOOR GEDRAG LANGS DE LIJN

2-12-2011

1. PLEZIER GAAT VOOR PRESTEREN!

In plaats van ‘heb je gewonnen’ en ‘heb je gescoord?’ kun je ook vragen: ‘was het leuk’ en ‘hoe ging het?’

Zo haal je de nadruk van het presteren af en leer je kinderen dat plezier voorop staat. Vanuit plezier voor een sport gaat een kind presteren naar kunnen.

2. MOEDIG AAN, MAAR COACH NIET MEE

Aanwijzingen geven is verwarrend en afleidend. Hoe goed bedoeld ook, als ouder je kind vanaf de kant coachen en vertellen wat hij moet doen is geen goed idee. Als er een coach is maakt die afspraken met het team en die kunnen anders zijn dan dat wat jij roept. Daarnaast kan het je kind uit zijn spel halen of er voor zorgen dat hij zijn zelfvertrouwen kwijtraakt. Zeker als dat wat je roept negatief is.....

3. MOEDIG ALLE KINDEREN AAN, NIET ALLEEN DIE VAN JEZELF!

Niet alle ouders zijn er bij of kunnen erbij zijn. Als iedereen die er staat het hele team aanmoedigt is dat wel zo leuk voor allemaal.

4. GEEF ZELF HET GOEDE VOORBEELD

Houd je mond tegen de scheidsrechter. Soms moeilijk maar echt een must: bemoei je niet met de arbitrage! Soms zit het mee en soms tegen, dat hoort bij de sport en wij zijn er om onze kinderen te laten zien en zo te leren dat een scheidsrechter zijn best doet en dat we daar met respect mee om moeten gaan.

5. LAAT JE KIND ZIJN OF HAAR SPORTZELF BELEVEN

Zelf het eerste nooit gehaald en is nu je missie dat je kind het wel haalt? Of wil je dolgraag dat de sporttalenten van je kind tot uiting komen? Allemaal heel logisch en prima zolang je die wensen en ambities voor jezelf houdt. Laat je kind zelf aangeven en de leiding nemen in hoe intensief en hoog het wil sporten. Dan beleeft het echt plezier aan zijn sport!

TIPS AFKOMSTIG VAN TISCHA NEVE

Tischa is kinderpsycholoog en opvoedkundige geeft diverse workshops voor positief gedrag langs de lijn. Meer informatie: http://www.grootenklein.nl/.

LAAT MAANDAG T/M VRIJDAG OP ZATERDAG THUIS!

 

Reacties


Jens de Jonge

3-12-2011 @ 08:47:01 |Helemaal mee eens, laten we positief coachen !

Reageer op het nieuws


Sponsoren

Ledenaantal

MHC Krimpen heeft 297 leden!

Contact

Bezoekadres
Driekamp 7
2924 AN Krimpen aan den IJssel

Telefoon & Mail
0180 - 511 343
[email protected]

Postadres
Postbus 1020
2920 BA Krimpen aan den IJssel

Bankrekening
NL22 RABO 0146 1547 97
tnv MHC Krimpen

Mail opmerkingen en suggesties over
onze website naar [email protected]